Vælg den rigtige lampe til rummet

At vælge den rigtige belysning til et rum kan være en udfordring, da rum kan være af helt forskellige størrelser og derudover kan indretningen også være forskellig. Når du skal vælge den rigtige belysning, så er der nogle helt klare overvejelser du skal have med i din købsprocess. 

Disse indebærer bl.a. at tænke over det naturlige lys rummet har, hvilken stemning rummet skal bære præg af, samt hvilke øvrige møbler der er i rummet. Hvis du synes at det lyder interessant, så læs videre og lær mere om hvornår du finder den helt rigtige lampe og dermed også den rigtige belysning.

Hvis du er typen som ikke behøver at gøre dig for mange overvejelser, og du sådan set er klar til at shoppe en ny lampe – så anbefaler vi at du gør dig et overblik over de mange forskellige lamper der findes på markedet. En god ide er at besøge en online møbelplatform, som samler mange lamper. Se det store udvalg af lamper hos Trendyfour her.

 

Hvilken størrelse har rummet?

Det allerførste du bør overveje er selve rummet størrelse. Du kommer ikke langt ved at tilføje en lille bordlampe til rummet, hvis der er tale om en stor stue. I nogle tilfælde kan rummet være så langt, at man også skal tænke i en pendel kombineret med flere andre lyskilder. Det kan også være at rummet er indrettet således, at du det bliver delt op i flere forskellige sektioner, som man kan tænde og slukke separat.

 

Tænk over indretningsstilen

Hvilken indretningsstil har du i rummet hvor lampen skal sættes ind? Det er selvfølgelig vigtigt, at du tænker over at lampe skal passe ind i den øvrige stil som bliver brugt i rummet. Hvis du har en meget farverig stil, så kan du købe lamper i nogle stærke farver. Der findes både gulvlamper, pendler og bordlamper, som har nogle meget stærke farver. På denne måde kan du nemt matche lamperne med de øvrige farver i rummet. 

 

Belysning fra flere vinkler

Tænk over hvordan du placerer lamperne i rummet. De skulle gerne placeres således at belysningen kommer bredt rundt i rummet og på forskellige niveauer. Hvis du har en kommode, så kan du placere en bordlampe på den. Du kan have gulvlamper i forskellige højder og du kan også have en lampe i hjørnet af rummet. Ved at have lamper som giver belysninger i forskellige højder, skaber du energi og liv i rummet.

 

Har rummet flere brugsbehov?

Når du skal købe nye lamper til et rum, så er det også vigtigt at du overvejer hvilket behov rummet har. Hvis vi tager udgangspunkt i stuen, så skal belysningen i rummet passe til de ting som du kommer til at bruge det til. Har du ofte gæster på besøg, hvor i sidder i stuen? Så tænk over at kunne skabe en hyggelig belysning. Spiser du inde i stuen? Så tænk over at have noget skarpt lys, som lyser bordet op. Du forstår nok pointen, det handler om at tænke i behov.