Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/modeso.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2854

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/modeso.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2858

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/modeso.dk/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3708
7 tips til når du skal besøge Louvre i Paris – Modeso.dk skip to Main Content
Menu
7 Tips Til Når Du Skal Besøge Louvre I Paris

7 tips til når du skal besøge Louvre i Paris

Hvis du skal besøge Louvre for første gang, så kan du i denne artikel læse et par gode tips til at opnå den gode oplevelse, og stadig ende ud med det gode humør i behold. Det er ikke nogen hemmelighed at stedet er fyldt med turister og i højsæsoner kan det til tider godt gå hen og blive meget hektisk.

1. Besøg stedet om aftenen

Louvre har åbent til kl. 21:45 på onsdage og fredage. På disse tidspunkter bliver folkemængderne reduceret væsentligt og alle skolegrupperne er også væk. Hvis du tror at du ikke kan nå at se det hele på 4 tider, så stol på at fire timer er mere end rigeligt.

2. Pak de rette ting

Selvom du ikke ligefrem skal ud og trekke i bjerge, så kan det hurtigt blive hårdt fysisk at gå op og ned af trapperne i Louvre. Undervejs vil du ikke kunne undgå at prøve at finde et toilet, at skulle sidde og slappe af eller at blive trådt over tæerne af en kinesisk turist. Efter alle dise oplevelser kan det være tiltrængt med en lækker lille snack eller noget koldt vand. Alt afhængigt af hvornår du besøger stedet, så kan det godt blive meget varmt, så husk at have noget tøj på, som du let kan fjerne.

3. Lav en plan

Tag et kort og sæt dig ned, for der skal planlægges turen rundt på Louvre – det er nemlig et meget stort sted, meget stort. Det kan også have sin charme at bare gå rundt og se stedet an, men hvis du planlægger at se de store seværdigheder eller bestemte fløje, så sørg for at du har planlagt en rute først.

Der findes kort over Louvre online, som du kan bruge til at planlægge ruten, før du kommer ind på museet. Alternativt kan du også få et kort over stedet, når du kommer derind og så lige bruge 5 min. på at planlægge turen rundt, så du ikke kommer til at fare vild.

Ellers så ender du pludselig dybt inde i den egyptiske fløj, og indser at du også skal nå at se de kongelige kroner, Venus de Milo og haven med statuer, og der er ikke nogen logisk rute hvorved de alle kan nå at blive set.

Du kan også planlægge det hele hjemmefra og købe billetterne online, så du ikke behøver at vente i køen, når du ankommer til museet. Det koster et par ekstra euro, men det kan ende med at spare dig for meget tid.

4. Se “de tre store” mens du har energi

Du skal satse på at se de største seværdigheder først, mens du stadig har energi til at kæmpe med folkemængderne, og dette gælder især hvis du rejser med børn. De tre store er Mona Lisa, Venus De Milo og Winged Victory-statuen på toppen af de majestætiske trapper. Der er skilte som peger mod dem, så de bør ikke være særlig svære og finde. Du kan derfor hurtigt få dem “overstået” og kan så gå andre veje, som ikke er fyldt med mennekser.

Husk på at Mona Lisa er et lille maleri, som er sikret bag et skudtæt vindue. Hvis du drømmer om at analysere penselstrøgene tæt på, så er det nok en bedre ide af finde nogle højopløsningsbilleder på nettet derhjemme.

5. Brug en anden indgang

Undersøg dine indgangsmuligheder inden. De fleste mennesker går ind igennem den ikoniske glaspyramide med indgang ude fra Louvre pladsen, hvilket også er en helt perfekt mulighed hvis der ikke er nogen kø. Den lidt mere sikre mulighed er indgangen ved Carrousel du Louvre, som er det underjordiske indkøbscenter. Ved denne indgang er sikkerhedskøen ofte ikke-eksisterende. Ved mange billetmaskiner i hovedlobbyen kan du købe en billet på 2 sekunder, men hvis du har et museumskort går det endnu hurtige.

Du kan også komme ind igennem Rue Rivoli. Denne indgang forbinder sig direkte til Carrousel du Louvre, og hvis man går fra metro linje 1 (Palais Royal – Musée du Louvre), skal man kun gå et minut for at komme ind i Louvre fra Rue Rivoli. Husk at alle studerende kan få rabat på deres billet i Paris her ved de forskellige indgange til Louvre.

6. Overvej lydguiden

Det kan godt lyde lidt tamt, men vær advaret – ingen af skiltene i Louvre er på engelsk. Så medmindre dit franske er perfekt, ved du måske ikke helt hvad du kigger på. Med 35.000 kunstværker og ikke kunne læse historier om dem, kan det hurtigt gå hen og blive lidt frustreret hvis du går op i dette. Louvre lydguiden kan måske være godt for dig.

7. Gem det til senere

Ingen sagde at du skal besøge Louvre med det samme. Hvis det er en “en gang i livet tur”, som bringer til til Paris, så skal du endelig ikke holde dig tilbage. Men hvis du er typen som allerede planlægger din næste tur, så er der ingen grund til at skynde sig derind.

Der er ingen mangel på ting at lave i Paris, så vent enten til du har oplevet alle de andre ting du skal nå i Paris, eller vent måske til en regnvejrsdag. På denne måde vil du sætte endnu mere pris på alle de fantastiske kunstværker som stedet indeholder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Back To Top
×Close search
Search